Подключение светодиодных ламп на 12 вольтПодключение
Карактеристики и поврзување на LED светилки од 12 волти
01.1k.
Со развојот на електротехниката, традиционалната блескаво светилка повеќе не е единствената опција за домашно осветлување. 12V LED светилки се здобија
Рассчитывает мощность светодиодных лампПодключение
Како да се пресмета потребната моќност на LED светилки?
0982
Вообичаени типови на светилки на рускиот пазар се халогени, флуоресцентни, стандардни лампи со блескаво и LED извори на светлина. Од сите категории, LED
Светодиодная панельРазновидности лент и светодиодов
Како да изберете и инсталирате LED панел?
01.1k.
LED панелот е светилник кој се состои од неколку LED диоди и се напојува со мрежа од 220 V. LED диодите се покриени со дифузер – транспарентен или мат „плафон“.
Подсветка кухни при помощи светодиодовМонтаж
Кујнско осветлување со LED диоди: опции и инсталација
01.1k.
Лустерите постепено ги губат своите лидерски позиции, а се заменуваат со оригинални и стилски светилки со LED диоди. Оваа опција е особено релевантна во
Светодиодная лампа для аквариумаМонтаж
Како да го изберете вистинското LED светло за аквариум?
01.1k.
Аквариумот е живеалиште за риби, вегетација, ракчиња, полжави итн. Повеќето од жителите не можат целосно да егзистираат без осветлување.
Светодиодная лампочка в рукеРазновидности лент и светодиодов
Карактеристики на избор и употреба на LED светилки
01k.
Цените на енергетските ресурси, вклучувајќи ја и електричната енергија, се доста високи, па потрошувачите се заинтересирани за ЛЕД светилки.
Прожектор аккумуляторный светодиодныйРазновидности лент и светодиодов
Карактеристики на ЛЕД рефлектори на полнење и нивен избор
0879
ЛЕД рефлектор на полнење е разновиден уред за осветлување кој е корисен во различни ситуации. Уредите се погодни за домашна и летна куќа, корисни на градилиште
Причины мерцания светодиодной лампочкиПодключение
Зошто трепка LED светилката и како да го решите проблемот?
0928
Треперењето и трепкањето на LED светилките не само што е непријатно за очите, туку и штетно. Причините за несаканата појава лежат и во нискиот квалитет
Линейные светильники для натяжных потолковМонтаж
Карактеристики на дизајнот и монтажата на линеарни светилки за истегнување на тавани
0988
Правилното осветлување влијае не само на естетиката и убавината на ентериерот, туку влијае и на состојбата на микроклимата во просторијата.
Ремонт светодиодных лампПодключение
Видови дефекти и самопоправка на ЛЕД светилки
01k.
LED светилките се супериорни во однос на конкурентите во речиси сите позиции. Но, и покрај наведениот работен век, некои уреди изгоруваат дури и пред крајот